Bremen info: “Is it a national holiday or what?”
“Negative, we’re heading to Ganderkesee and thereafter to the Airbus Aeroclub Fly-in at Finkenwerder for their 50th year anniversary, PH-KAX.”

Na het eerste radiocontact in het Duitse luchtruim kon het weekend al bijna niet meer stuk. Aangezien 31 general aviation vliegtuigen op Finkenwerder tussen het Airbus company traffic moesten landen, kreeg iedere kist een eigen slottijd. De gehele KAC-vloot diende tussen 15:00 & 16:00 uur te landen. Waarbij sommige kisten de korte route via de westkant van Hamburg vlogen, koos de bemanning van de PH-WVO voor de aanbevolen Sierra Arrival die zich aan de zuidkant van Hamburg bevindt en via de Haven, Sierra 2 & Elbe rivier naar de Runway leidt.

Aangezien een Airbus 320 de baan blokkeerde, begon de haventour voor de bemanning van de PH-WVO een dag eerder.

Finkenwerder Tower: “PH-WVO, please make some 360’s over left overhead Sierra 2, we will call you right back.”
“PH-WVO, please proceed to the runway”.
“PH-WVO, please make some more 360’s, runway is still blocked”.

Na zes orbits kreeg de PH-WVO de klaring om te landen. Na de landing stond een comité van de Airbusmotorfluggruppe klaar om de kisten af te tanken en iedereen te voorzien van de nodige versnaperingen en een goodiebag.

De tweede dag stond in het teken van een rondleiding door de assemblagelijn van de A380 & A320. De man die ons de rondleiding gaf, bleek één van de oprichters te zijn van de Airbusmotorfluggrupe in Hamburg! Wat later ook nog naar boven kwam, is dat deze beste man Mathias Rust wegwijs heeft gemaakt in de cockpit. Voor de kenners thuis, Mathias Rust heeft op achttienjarige leeftijd in mei 1987 met een Cessna 172 nabij het Rode Plein tijdens de koude oorlog een landing gemaakt.

Na de rondleiding door de Airbus hangaars werd een rondvaart verzorgd over de Elbe en door de haven van Hamburg. Naast de Airbus Fly-in waren in Hamburg ook de jaarlijkse Hamburg Harley Davidson Days. Circa 50 000 Harley fans met motor waren te bewonderen in de stad. Dit resulteerde dat tijdens de Reeperbahn tour op vrijdagavond onze gids Eve Champagne vaak werd onderbroken door brullende motoren.

Na twee dagen met uitstekende VFR condities werd het weer op zaterdag minder. Tijdens de briefing voor de Air Rally bleek het weer suitable te zijn waarna de track werd uitgedeeld samen met de herkenningspunten. De track voerde langs de Elbe Rivier naar het noorden, tussenlanding op Westerstede ten westen van Bremen en weer terug naar Hamburg. De bemanning van de PH-KLQ werd knap tweede uit 31 deelnemende vliegtuigen. Carlos & Wim, nogmaals gefeliciteerd!

De zaterdagavond stond in het teken van het Captains diner in het Airbus Delivery Center. Na diverse speeches en de kleine toezegging van de Austrian Aeroclub, kunnen wij ons lichtelijk verheugen op een Fly-in nabij Wenen volgend jaar.
Na een goede kop koffie op zondagochtend werd koers gezet naar Papenburg-Leer waarbij de voltallige KLM Aeroclub vloot een tussenlanding maakte. In het kielzog volgde een toestel van Aéro-club AIR FRANCE. Na een gezellige lunch kwam de laatste leg inzicht van het weekend, op naar de homebase EHLE.

Concluderend, het was een geslaagd weekend met gelijkgestemden waarbij onze vloot veel bekijks trok!

Route: EHLE-EDWQ-EDHI-EDWX-EDHI-EDWF-EHLE
Verslag van: Diederick van Zuilen