“Lelystad Radio, PH-KBA” met deze drie woorden was het weekend begonnen voor de vliegers op de PH-KBA. Niet veel later volgde het contact van de PH-KLQ. In verband met het slechte weer waren wij genoodzaakt om vroeg op de donderdagochtend te vertrekken. We gingen als één van de eerste kisten airborne op Lelystad en zette koers richting Salzburg!

Al snel doemde de FIR boundary van Duitsland op. Net over de grens werd het weer al beter, alleen hier en daar nog laaghangende wolken boven dichte beboste gebieden. Boven die bewolking waren onmiskenbaar de contouren zichtbaar van de zware industrie in het Ruhrgebied.

Aangezien de PH-KLQ en de PH-KBA niet over een eindeloze hoeveelheid brandstof beschikken, was een tussenlanding gepland in het pittoreske Würzburg. Onder andere bekend van het slot en de iconische wijnfles. Na een persoonlijke fuel stop & één voor de vliegtuigen zette we koers richting de uiteindelijke destination van vandaag, Salzburg Airport in Oostenrijk!

IMG_4928

Het weer was inmiddels opgeklaard en de zon scheen fel op de mooi opgepoetste vliegtuigen. Ongeveer om de 10 minuten werd melding gemaakt van Glider Activity, het was dan ook een ware slalom van Würzburg naar München. Helaas kreeg de PH-KBA geen klaring om München overhead te crossen, dan maar onder de aanvliegroute langs!

DSC02921

Na circa anderhalf uur doemde de bergen van Oostenrijk op aan de horizon, met daarachter een gigantische cumulonimbus. Na een geweldige scenery over zuid Duitsland kreeg de PH-KBA de klaring voor de Teisendorf nadering van Salzburg.

IMG_5087

Op de ATIS werd melding gemaakt voor baan 15. I.v.m. de een variabele wind konden we baan 33 verwachten. De baan van Salzburg ligt net voor de bergen op een verhoogd plateau. Due to traffic kreeg de PH-KBA het verzoek om een aantal 360’s te maken overhead Whiskey. Tijdens de holding werd de baan weer gedraaid naar baan 15. Na de fighter jet on final kon de PH-KBA naar base draaien om te landen, voor de PH-KLQ en de DC-6 van Red Bull.

T-28B Trojan van Red Bull

T-28B Trojan van Red Bull

Na een hartelijk ontvangst van de Austrian Flying Club gingen wij gelijk door naar Hangar 7 und Hangar 8 om de vliegtuigen van Red Bull te bekijken. Na een rondleiding van circa 2 uur werd het tijd voor de volgende rondleiding, maar nu van de Stiegl Bier brouwerij! Na deze interessante rondleiding werd het tijd voor het middeleeuwse diner in de oude burcht van Salzburg, wat een uitzicht vanaf de burcht!

photo32400928794586428

De volgende dag stond de Rally op het programma door de bergen richting Wenen. Door de IFR condities bleven de vliegtuigen aan de grond en werd de rally schriftelijk afgedaan. Aangezien de rest van het programma zich in Wenen en Hongarije zich afspeelde, werden bussen ingezet. Hulde voor de organisatie van het weekend vanwege de snelheid waarmee dit allemaal geregeld werd!

Aangekomen op Wenen (Wiener Neustadt) kregen we een rondleiding door de Daimond Aircraft Factory. Hierna brak het avondprogramma aan: een operette aan de Neusiedler See bij de plaats Mörbisch. Aangezien wij geen idee hadden wat we moesten verwachtten, werd het een zeer groot spektakel. Een Oostenrijkse vliegvriend vatte het spektakel samen met: Wein, Weiben und Gesang! De Operette Viktoria und ihr Husar bleek een echte aanrader inclusief bombastisch vuurwerk.

DSC03163

Op zaterdag stond eigenlijk een vliegtrip naar Hongarije op de planning, vanwege de ontbrekende vliegtuigen gingen we wederom met de bus. Het paleis: Esterházy stond op het programma na een groot bord goulash bij een lokaal restaurant, het paleis stamt uit 1720.

DSC03247

Zaterdagavond was het gekostumeerde afscheidsdiner in het kasteel Forchtenstein aan de Oostenrijk-Hongaarse grens. Iedereen was verkleed als ridder of als jonkvrouw, de kostuums werden verzorgd door de Austrian Flying Club. Na het diner werden de prijzen uitgereikt van de Rally, waarbij van de 35 vliegtuigen: de bemanning van de KLQ (Jaap & Kees) 2e werden en de bemanning van de PH-KBA de 1e plaats bezetten (Diederick & Emile)!

DSC03282

Na een zeer geslaagd diner met live muziek, werden we teruggebracht naar ons hotel. De volgende dag vertrok de bus om 06:00 uur naar Salzburg om de vliegtuigen op te halen. Aangezien de route door de bergen zo mooi was, besloten we een deel van de rally te vliegen voordat we naar Lelystad koers zette.

Enroute

De tocht door de bergen was fantastisch, helder water, goed zicht, idyllische aangezichten, mooie landschappen, kortom alles wat je normaal boven de polder en onderweg naar Texel niet tegenkomt!
Door vertraging op Salzburg vanwege de afhandeling lagen we achterop schema. Bij de tussenlanding op de terugweg op Rothenburg Airport kregen we met nog een extra vertraging te maken, de pomp werkte niet naar behoren, en tevens hadden wij ook weer een persoonlijke fuel stop nodig.

Na een snelle hap werd koers gezet naar Lelystad, helaas hingen wij klokslag 19:00 op downwind, wat betekende dat de luchthaven ging sluiten en de coulance ons niet goedgezind was. Dit betekende dat we moesten uitwijken na ruim 13 uur onderweg te zijn geweest vanuit Salzburg. Gelukkig was Teuge nog open, en stonden de verfrissende drankjes al voor ons klaar!

Al met al was het een fantastisch avontuur in Oostenrijk, het weekend was voortreffelijke geregeld door de Austrian Flying Club! De les die wij weer hebben mogen leren in de praktijk: voorbereiding is key, inclusief alternates!

DSC03396