Na veel gepuzzel waren we eruit, vier van onze kisten konden volledig gevuld vertrekken richting Texel.

Helaas voor ons was de KAX op een meerdaagse trip naar Engeland weg dus het was even passen en meten met de belading. Maar uiteindelijk konden we binnen alle limieten op pad. De wind was nog wel even een klein aandachtspuntje. Er stond een stevige bries die vrij cross stond op de baan in Texel. Tegen de tijd dat iedereen zijn W&B had gemaakt pleegden we nog een laatste telefoontje met Ed de Bruijn op Texel leerde dat de wind aan het ruimen was en binnen de x-wind limieten. Geen probleem dus. Als eerste ging de WVO op pad, gevolgd door de KBA, KLQ en JBH. De KBA en JBH moesten nog even tanken waarna ook zij op pad waren. JBH met Wim, Connie, Ard en Bilal aan boord maakte nog een kleine de-tour via Heiloo en Den Helder om vervolgens als laatste te arriveren op Texel. Na een perfecte “greaser” landing van Wim parkeerden wij keurig in het door Ed gereserveerde rijtje vliegtuigen.

Vooraf hadden wij reeds fietsen geregeld op het vliegveld en na een klein overleg togen wij op pad met 11 fietsen en een geleende auto. De fietsers kregen het hier even flink voor de kiezen. Die 20 Kts headwind hakte er best wel in. Maar na 45 minuten flink doortrappen bereikten we dan eindelijk strandpaviljoen 17 waar we konden bijkomen onder het genot van een hapje en een drankje.

Hier hadden we ook nog een rendez-vouz met een aantal clubleden en vrienden die last-minute hadden besloten om met de motorfiets ons te komen opzoeken. Hoewel we een bezoek aan Ecomare en/of het juttersmuseum in gedachten hadden was de beschikbare tijd hiervoor niet meer beschikbaar vanwege het late vertrek op Lelystad van vanochtend en het feit dat wij toch wel comfortabel voor UDP weer op Lelystad wilden zijn.Gelukkig zijn we als vliegers best flexibel en maakten we van de gelegenheid nog gebruik om een kleine strandwandeling te maken of om liggend op het strand te genieten van deze fantastische oktoberdag.

Rond een uur of vier was het weer verzamelen bij paal 17, nog even de motorvrienden gedag zeggen en op de fiets retour richting vliegveld. Dat was een stuk beter, de headwind was nu opeens tailwind. Zo rond vijf uur werden de vliegtuigen gestart en togen we tergend langzaam richting Lelystad. De wind die vanochtend ervoor zorgde dat we in 30 minuten vlogen zat ons nu tegen. Met een groundspeed van 68 Kts “kropen” we richting lelystad waar we tegen een uur of zes alle kisten weer veilig in de hangaar hadden staan en nog even konden nagenieten van deze bijzondere oktoberdag.

Dank aan allen die meegedaan hebben en er voor gezorgd hebben dat deze dag zo’n succes is geworden.