Afgelopen woensdag een top les gehad. Het was prachtig weer met schitterende wolken. Grote cumulus wolken met flinke buien als backdrop. Ondanks dat ik geconcentreerd circuits vloog, heb ik wel momentjes kunnen pakken om te genieten van het mooie uitzicht en om stil te staan bij het feit dat ik de leukste hobby aan het beleven ben.

Enigszins geschokt dat mijn instructeur mij geen instructies meer gaf, ook niet nadat ik dreigde met een full on panic attack (hij moet echt stalen zenuwen hebben want die truc werkt meestal), vergat ik compleet wat ook alweer de RPM setting moest zijn en ongeveer hoeveel throttle. Compleet van de kaart dat mijn hersenen gewoon ophielden, deed ik nog een poging “ik weet het echt niet meer, zeg het!!!!” Maar nee, ik kreeg geen hulp “doe wat je denkt en blijf vliegen” zei hij coolheaded (of zoiets, begon ook doof te worden). Ik gaf mij zelf een denkbeeldige klap in het gezicht. Diepe zucht. Dan maar doen wat goed voelt. Vandaag ben ik de piloot. En zo voelde het ook.

Tijd voor perfectionisme en getrut was er niet. Vliegen op gevoel en zelf maar inschatten wat de beste settings zijn. Maakte ik een fout, dan zelf maar corrigeren. Wauw. Wat een verschil. Zodra ik dat neurotische gedrag van mij negeer, is er opeens een zee van ruimte om te focussen op wat ik werkelijk aan het doen ben. En dat is vliegen. Echt vliegen. Niet proberen indruk te maken door exact de cijfertjes welke in een instructie-documentje staan na te bootsen, maar om mijn eigen stem te negeren (soms wou ik dat ik een ANR headset had om mijn eigen gebrabbel te blokkeren) en gewoon dat beetje ervaring en kennis dat ik heb opgedaan zelfstandig in de praktijk brengen. Leunen tegen mijn eigen kunde in plaats van afhankelijk vragen stellen.

Wat volgde waren redelijk goede landingen met als laatste een greaser. Perfect in het midden en alles perfect getimed. Ik verbaasde mij zelf, met de landing en dat ik ook eindelijk eens echt trots was op mijzelf. Dit was het moment waarop wij wachtten.

Wil je niet het hele filmpje bekijken, kijk dan vanaf 6:30

Veel tijd euforisch te pronken had ik niet. Op de club werden de briefing ruimte met de bestuurskamer verwisseld. Even een uurtje geholpen met de verhuizing maar vooral weer lol gemaakt. Gister (vrijdag) was weer een vluchtje gepland met een clubvriend. Met de Q naar de wadden. Helaas werd ik hondsziek wakker. Zonde. Het was weer prachtig weer. Ook de Algemene Leden Vergadering heb ik moeten missen. Ik had er graag bij geweest.

Maar Emile bood aan dat ik via Skype mee kon luisteren. Zo was ik er toch digitaal bij. Plots hoor ik de voorzitter mijn naam noemen en iets over een trofee. Door de koorts werkten mijn hersenen niet meer. Dus ik dacht aan een erg goede 1 april grap. Maar nee, het was echt. Ik heb de eer gekregen de Dick Cock Trofee te krijgen. Tjeempie. Omdat ik mij zo voor de club het afgelopen jaar heb ingezet. Ik voel mij enorm vereerd en gewaardeerd. Ik had dit nooit verwacht. Ik heb de website met veel plezier ontworpen. En beheer hem ook met veel plezier. En ja ik bemoei mij altijd erg graag met van alles. Maar ik ben ook enorm welkom geheten in de club. Ik krijg van alle kanten veel steun en advies tijdens mijn PPL opleiding. Als ik een les heb gehad waar ik minder heb gepresteerd zijn er genoeg die mij dan een steuntje in de rug geven. Maar ook als ik een goede les of mooie vlucht heb gehad, wordt er meegenoten. Het is een bijzondere club met bijzondere mensen. En ik zal met of zonder een mooie trofee graag altijd betrokken blijven bij onze club en de mensen. Dank lieve vrienden, jullie zijn toppers!

Ik ben blij met de keuze te lessen bij de KLM Aeroclub. Tussen de lessen door kun je met een vliegvriend een vluchtje maken. En als er niet wordt gevlogen, zijn er tal van andere leuke gezellige en leerzame activiteiten. En met zoveel ervaren piloten (PPLers, CPLers en ATPLers) heb je genoeg breinen om van te plukken.

vergadering

Ik heb gelukkig de vergadering toch nog bij kunnen wonen vanuit bed. Met een kop thee en honing, ontving ik nog foto’s van clubvrienden van biertjes. Proost jongens!

 

biertjes

 

Emile Nossin is de nieuwe voorzitter geworden. Gefeliciteerd! Ik, en ik weet zeker ook vele andere leden, hebben er alle vertrouwen in dat je de club nog leuker en beter gaat maken met het bestuur. Ook Erik Moen (hangar en technische zaken) en Tim Drubbel (secretaris) van harte met jullie nieuwe functies in het bestuur. Wij gaan mooie tijden tegemoet. Ko Struik, hartelijk dank voor al je inzet de afgelopen jaren als voorzitter. Ik heb niets meer dan lof gehoord.