Juist om de ervaring van onze leden te vergroten stimuleren wij onze vliegers om het vliegtuig ook eens koers te laten zetten naar het buitenland.

Verleg je grenzen

Voor zowel passagiers als vliegers erg leuk voor de verandering van omgeving én vooral voor de laatstgenoemden om omstandigheden te ervaren die we boven Nederland niet gauw tegenkomen, zoals het vliegen in bergen, het landen op banen die voor de verandering eens niet mooi recht liggen maar convex of concaaf van vorm zijn, banen die in een dal of op een heuvel liggen, andere weersfenomenen dan we in ons eigen land kennen… Natuurlijk zijn veel (ervaren) leden bereid hun ervaring met je te delen om zo’n vlucht tot een goed einde te brengen, hetzij door er over te vertellen of gezellig mee te gaan als je dat op prijs stelt.

Minstens één keer per jaar onderneemt een enthousiast groepje vliegers een flinke tocht. Denk hierbij aan een trip dwars door Frankrijk of Engeland. En ook de Baltische staten zijn al eens bezocht. Of wat te denken van Scandinavië? Eigenlijk zijn er maar weinig landen in Europa waar nog geen KLM Aeroclub toestel is geweest.

Ontmoet vrienden!

In het verleden hebben we zo ook veel contacten opgedaan in het buitenland, die ons regelmatig uitnodigen voor evenementen die zij hebben georganiseerd.

Steevast kunnen we in de zomer in het Zuid-Beierse Eggenfelden terecht bij de Hanseatische Flieger Club (hfc), waar zij elk jaar een bergvlieg-clinic geven. Nee, je hoeft geen eigen toestel mee te nemen, je kunt ook les krijgen op één van hun toestellen door hun eigen instructeurs.

En menig clublid weet zich reizen te herinneren naar Toulouse, Parijs, Berlijn, Hamburg, Helsinki, om er maar een paar te noemen, alle op uitnodiging van bevriende vliegclubs. Altijd gezellig en gastvrij!

Zo zie je, voor KLM Aeroclub is de sky NO limit!