Skip to content Skip to footer

Over de KLM Aeroclub

Vliegen zit veel KLM-ers in het bloed. Er zijn maar weinig bedrijfstakken waar zoveel mensen rondlopen die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt. En een flink aantal KLM-ers voert die hobby alsnog met heel veel plezier uit naast hun werk. Dat doen ze bij de KLM aeroclub, de vliegclub voor personeel van de KLM.

KLM Aeroclub is een gezellige, actieve vliegclub van meer dan 200 leden, opgericht in 1970 door een groepje enthousiaste boordwerktuigkundigen. Naast het faciliteren van een goed onderhouden vloot, voorzien van de trotse KLM kleuren, organiseren wij het gehele jaar door tal van activiteiten zoals social evenings, excursies, korte clubvluchten en trips naar het buitenland (vaak i.s.m. bevriende buitenlandse clubs) vanuit onze eigen hangar op Lelystad Airport.

De KLM Aeroclub staat open voor IEDEREEN!

Vliegers of niet-vliegers, KLM personeel of mensen van buiten de KLM, be welcome! De enige twee voorwaarden zijn dat je enthousiast bent voor de kleine luchtvaart en dat je een clubmentaliteit hebt. Want onze club draait voor elkaar, door elkaar.

Bij de KLM aeroclub kun je je passie volledig kwijt als vlieger, óók als je niet bij KLM werkt! Maar ook als een eigen brevet niet voor je is weggelegd bieden wij de wereld aan opties voor mensen die graag bezig zijn in én met de vliegerij.

Zoals gezegd kunnen vliegers bij ons lid worden en na inschrijving en een check-out op één van onze toestellen al gauw aan hun eerste trip beginnen.
Lijkt je het helemaal geweldig om te leren vliegen? Ook dan is de KLM aeroclub dé goede keuze voor jou. We hebben een aantal zeer ervaren instructeurs voor je klaar staan om je alle fijne kneepjes bij te brengen en je klaar te stomen voor je vliegbrevet.

Virtueel Vliegen?

Gaat het halen van een vliegbrevet jouw deur voorbij maar vind je het allemaal wel machtig interessant? We bieden jou de unieke kans om te vliegen in de twee simulators die onze club rijk is, een generieke SEP/MEP en een hoogwaardige Airbus A320. Daarbij organiseren we het hele jaar door sim-activiteiten zodat je samen met anderen je skills kan blijven ontwikkelen. Word nu lid en vlieg mee in het virtuele luchtruim!

Basis Lidmaatschap

Wil je liever enkel de gezelligheid en sfeer meemaken? Word dan basislid, bezoek onze evenementen, ga mee met clubvluchten als passagier, help actief mee met club activiteiten als je dat wilt en maak de gezelligheid van de kleine luchtvaart mee.
Wij streven ernaar minimaal één keer per maand gevarieerde evenementen te organiseren.