Skip to content Skip to footer

Word Lid van de KLM Aeroclub!

Vliegen in mooie goed onderhouden kisten. Regelmatig leuke clubvluchten, gezellige social evenings en evenementen. Of vliegen in één van onze drie simulatoren! Word lid van de leukste vliegclub op Lelystad: de KLM Aeroclub.

De KLM Aeroclub kent drie verschillende lidmaatschappen, zodat iedereen zich bij ons thuis voelt. Ook leden zonder brevet die wél willen genieten van al het moois en leuks wat deze hobby te bieden heeft.

Lid worden social

Basis Lidmaatschap

Het basis lidmaatschap (Social Member) is voor iedereen die het leuk vindt om de luchtvaart sfeer op te snuiven en om gezellig mee te doen met maandelijkse evenementen, feesten en clubvluchten die worden georganiseerd vanuit de club. Na de hangaar checkout krijg je toegang tot de hangaar om op eigen gelegenheid de dynamiek van de schuur mee te maken en andere, vliegende en simmende leden te leren kennen.

Kosten:
€21,25 per kwartaal

Lid worden sim

Simulator Lidmaatschap

Het simulator lidmaatschap is voor iedereen die behalve de basis gezelligheid vooral ook wil (mee)vliegen op één van de twee simulators van de club. Wij hebben twee prachtige simulators zonder motion die zoveel mogelijk een 1 op 1 werkende kopie zijn van een Airbus A320 en een universele zuigermotor single of twin. Hierdoor kun je dus voor weinig geld toch een zeer echte ‘vliegervaring’ krijgen in clubverband.

Airbus 320
De Airbus A320 is een kopie van de echte Airbus en alle techniek werkt exact hetzelfde als bij de echte variant, wat dit een simulator in het betere segment maakt. Dit maakt het ideaal als je je wilt voorbereiden op een selectie voor een vliegschool of airline, als je je beroepsopleiding hebt afgerond en je je vliegvaardigheid op peil wilt houden, in een relaxte atmosfeer, zonder je vliegschuld al te veel hoger te maken. Of natuurlijk gewoon voor de lol!
Kosten:
€40,00 per kwartaal

Lid worden vliegend

Vliegend Lidmaatschap

Het vliegend lidmaatschap is voor iedereen die naast de basis gezelligheid en de simulators ook graag gebruik wil maken van de vliegtuigen binnen de club voor vlieglessen en vliegtrips (van een rondje Texel tot een rondje Europa). Momenteel hebben we een vloot van vier vliegtuigen, waaronder twee Cessna 172’s met 160 pk, één Piper Archer en een Aquila A210 tweezitter met full glass cockpit.

Geen Vliegbrevet?
Als je geen brevet hebt, geen probleem. Binnen de club zijn meerdere instructeurs en examinatoren aanwezig om jou volledig op te leiden voor een PPL (brevet voor sportvliegtuigen) zodat je daarna zelf gebruik kan maken van de vliegtuigen.

Vliegende leden die niet bij de KLM werken (of niet een partner hebben daar) betalen twee tientjes extra per jaar.
Elk vliegend lid wordt geacht één (weekend)dag “Dutypilot” te zijn per jaar, waarbij je als gastheer van de club mag optreden. Deze dag is zelf in te delen, bij het niet doen van deze dag wordt 50 euro gefactureerd.
Kosten:
€72,50 per kwartaal voor KLM personeel
€77,50 voor niet KLM personeel
€38,75 per kwartaal voor KLS-afgestudeerden voor maximaal 3 jaar of tot baan als verkeersvlieger is gevonden