Skip to content Skip to footer

Simulatoren

De KLM Aeroclub beschikt over twee simulators:

  • een generieke SEP / MEP simulator
  • een volledige Airbus A320 met full vision
 

Allen zonder motion, maar met zeer hoog realiteitsgehalte waardoor je goed kan trainen voor een TQ, een grading bij een airline of vliegschool, of de vaardigheden van je rating goed op peil kunt houden.

Het simlidmaatschap is natuurlijk ook geweldig voor luchtvaartenthousiastelingen die op een laagdrempelige wijze het simvliegen next level willen brengen. Wij zorgen ervoor dat je snel zelfstandig aan de slag kan met alle mogelijkheden die de sims bieden.

Daarnaast organiseren we vier keer per jaar simbijeenkomsten rond verschillende thema’s met input van piloten. We starten met een theoretische sessie waar in de diepte gedoken wordt over één van de aspecten van de Airbus of een uitdagende approach. Daarop volgt een serie kleine events met maximaal 4 personen om die nieuwe inzichten actief in de simulator uit te voeren.

Plus gratis instructie van enthousiaste verkeersvliegers die je echt de kneepjes kunnen leren.

Wie wil dat nou niet?

Simulator lidmaatschap

Als vliegend lid bij de KLM Aeroclub zit het simulator lidmaatschap inbegrepen.

Je kunt ook enkel voor een simulator lidmaatschap gaan voor maar € 40 per kwartaal (€ 160,- per jaar). Opzeggen en aanpassen van het lidmaatschap kan per kwartaal.

Simulator prijzen:
A320 simulator € 80,- per uur (of deel daarvan)
SEP/MEP simulator € 40,- per uur (of deel daarvan)

Die kosten kun je natuurlijk delen met andere enthousiaste simleden binnen de club en als je het leuk en leerzaam lijkt, kun je verschillende ervaren leden vragen om je instructie te geven, een realistisch nood scenario na te spelen, een gave nadering ergens ter wereld in te laden of wat jij wilt!