Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Clubvlucht Brasschaat april 2022

Hoe fijn dat we de dingen “van vroeger” weer kunnen oppakken. Bij de KLM Aeroclub betekent dat de maandelijkse Social Evenings en de BBQ’s in de lente en (na)zomer maanden. Maar ook de clubvluchten zijn weer mogelijk. En we waren er wel aan toe bleek, want de volledige vloot was geboekt voor de eerste clubvlucht na lange tijd.

De bestemming van deze clubvlucht was het Belgische Brasschaat (EBBT). Klinkt misschien ver, maar was het echt niet, slechts een 50 minuten durende vlucht en een fijn kort stukje vliegen. Maarrrrrr niet voordat wij voor vertrek op Lelystad Airport werden uitgezwaaid door de luchthavenpolitie. En oja of we allemaal even wilden blazen, ook de leden die niet PIC waren op de heenreis. Vanzelfsprekend kwamen wij daar allemaal keurig doorheen en konden we vertrekken. Het merendeel van ons vond zijn/haar weg naar het zuiden via Dordrecht en in mijn geval een stukje door de CTR van Gilze-Rijen. Grandioos weer op de route. In het zuiden hingen wat wolkjes op een 2000 voet. De landing was intensiever door de rare wind met wat ge-balloon en 1 van ons een go around. Brasschaat is een veld met 1 asfaltbaan van 799m en een glider baan ernaast omgeven door veel bomen. De taxibaan naar de parkeerplaatsen en nabijgelegen restaurant ligt aan de zijkanten van het veld. Helaas was de taxibaan net zo slecht als de Belgische snelwegen, dus maar niet te hard taxien. Aan de andere zijde van het veld is de toren. Voor meer info: https://www.mvcb.be/pilot-info

Allereerst een goede lunch gebruikt op het terras en we werden hoogst vriendelijk ontvangen door de aanwezigen. Daarnaast trok onze vloot behoorlijk wat bekijks, zoveel blauw op het veld was natuurlijk bijzonder. Menig wandelaar en/of fietser stopte even op het naastgelegen fietspad (airside dus) om de vloot te aanschouwen en eventueel vast te leggen op de gevoelige plaat van zijn/haar mobiele telefoon. Na een zeer goede maaltijd werd ons een rondleiding aangeboden in het naastgelegen militair museum, entree betaald door de club, waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank. Vol passie legden 2 heren ons veel uit over de aanwezige voertuigen opgesteld in een oude hangaar, veelal tanks, grote tank, kleine tank, electrische tank en voor de variatie nog eens een tank. Het tweede deel werd ons een andere ruimte getoond met allerlei ander militair spul zoals uniformen, badges, plakkaten, attributen en media-artikelen. Zowaar werden we uitgenodigd om zelf eens in een tank te gaan zitten. OK de corona kilo’s zaten bij sommigen in dit geval wel wat in de weg en als je 2 meter lang bent is dat prima om een Cessna in te klauteren, maar een tank betreden kan dan verrekte lastig zijn. Al met al een zeer aangename rondleiding. Wat ook super aangenaam was was het weer! Dus werd unaniem besloten om voor vertrek echt nog eerst een drankje te doen eer we op weg gingen naar Lelystad. Rond 17:00 was het welletjes en vertrokken we naar huis. De vlucht terug was wederom een cadeautje met mooi zicht en ieder koos zijn eigen route. De mijne wat extra mijl en ging over mijn huis in Leiden en een stuk door de Amsterdam CTR.

De sfeer was geweldig, een fijn clubgevoel en gezellig om sinds lang weer met elkaar op pad te zijn. Op naar de volgende!

door Sergio Moya Boom

Jos
Author: Jos

Word lid van de KLM Aeroclub. Basis lid, simulator lid of vliegend lid. Ook niet KLM-ers zijn welkom!

KLM Aeroclub © 2024. Alle rechten voorbehouden.