Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een stukje vliegtuig halen in Aachen-Merzbrück

Als van jongs af aan burgerluchtvaart je grote passie is en je het leuk vindt om bepaalde luchtvaart gerelateerde artikelen te verzamelen dan is dat best leuk om te combineren met een vlucht. Doelgericht vliegen is weer eens wat anders dan het standaard gefladder. Ik heb een collectie “aviationtags”. Een aviationtag is een stukje aluminium van een bestaand vliegtuig dat op de sloop terecht is gekomen. Van stukken romp maakt het bedrijf Aviationtag daar sleutelhangers van met een gemiddelde oplage van 1200 en 12000 stuks. Geheel genummerd en al, de ene wat unieker dan de andere. Ikzelf richt mij vooral op Spaanse en Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en de General Aviation tags. Ik bezit een stukje Piper PA-28, Cessna 150 en 172, 3 stukjes van B747’s van de KLM en nu ook een stukje Airbus A300 van Iberia, gekocht via Ebay. De verkoper was woonachtig in Aachen-Merzbrück, ten oosten van Maastricht. Het weer was bagger geweest de afgelopen weken dus ik had alleen in Spanje kunnen vliegen.

Afgelopen 14 februari afgesproken met de verkoper om te meeten op het vliegveld Aachen-Merzbrück (EDKA). Vluchtduur 1 uur 15 min met onze KBA. Via een oproep op facebook twee vrienden gevonden die graag mee wilden en zo geschiedde. De route verliep langs Teuge naar Emmerich am Rhein waar we het Duitse luchtruim betraden en een simpele koers zuidwaarts bracht ons naar een 900 meter lange asfaltbaan met aan het eind een kleine upslope. De verkoper had zijn camera mee en we werden uitgebreid op de foto gezet bij aankomst. Uiteraard de overdracht van de tag op de foto gezet en zelfs Aviationtag heeft de foto op Instagram gebruikt. Wederom mooie wereldwijde reclame voor de club!

Op 5 minuten lopen van de kleine terminal is een zeer fijn restaurant Albatross. Aldaar natuurlijk gezorgd voor de inwendige mens (Let op de openingstijden van het restaurant). Na een goede 3 kwartier lunchen en met in het achterhoofd hebbende dat er een laag nevel hing tot een 1000 voet bij Lelystad besloten om op tijd terug te vliegen naar Lelystad voordat dat eventueel erger zou worden na zonsondergang.

Geslaagd dagje en zeer leuk vliegveld! Aanrader.

door Sergio Moya Boom

de Kiewit Bart
Author: de Kiewit Bart

Word lid van de KLM Aeroclub. Basis lid, simulator lid of vliegend lid. Ook niet KLM-ers zijn welkom!

KLM Aeroclub © 2024. Alle rechten voorbehouden.