Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Clubvlucht Ameland juli 2022

Wat als zelf vliegen wel je droom, maar gewoonweg niet mogelijk is? Voor mij was de clubvlucht naar Ameland als nieuw niet vliegend lid van de KLM Aeroclub een verdraaid goed alternatief! En dat komt dan niet alleen door de vluchten en het schitterende Nederlandse landschap maar ook zeker door het plezierig gezelschap.

De vluchten waren wat mij betreft magistraal. Op de heenweg had ik de hele achterbank van de PH-KBA tot mijn beschikking, dus genoot volop van het 360 graden uitzicht. Ik zag voor het eerst de Marker Wadden vanuit de lucht en dichter bij de bestemming hadden we goed zicht op zeehonden die comfortabel op een zandplaat lagen te zonnen. Tijdens de vlucht werd door radiocommunicatie snel duidelijk dat we niet de enige waren met het idee om naar Ameland te vliegen, wat voor wat verkeer zorgde tijdens de aankomst.

Na aankomst hebben we eerst wat gedronken bij eetcafé De Boerderij om vervolgens de huurfietsen op te halen. Er werd nog gegrapt of we geen elektrische fietsen konden meekrijgen, iets waar men later minder lichtzinnig over zou denken. De bestemming was ’t Strandhuys, tien kilometer naar het oosten. Ondanks dat de route door de duinen mooi te noemen is werd het verval tijdens de route wat minder op prijs gesteld, met name door wie al wat langer niet meer op een fiets had gezeten. Na een goede lunch op het terras met uitzicht op zee en een strandwandeling keerden we weer terug richting het vliegveld via een route met minder verval. Echter, de keuze voor reguliere in plaats van elektrische fietsen werd ook nu in twijfel getrokken gezien een aardige tegenwind en de sterke overtuiging van enkelen dat we een ‘vals plat’ op moesten fietsen.

De terugvlucht verliep voorspoedig en bood de mogelijkheid om knappe plaatjes te schieten van de kisten in de lucht. Ik kan dus niet anders zeggen dan dat ik heb genoten van de clubvlucht naar Ameland. Een suggestie voor een andere activiteit tijdens een volgend bezoek aan Ameland, als alternatief voor het fietsen, is ook al gevonden. Een activiteit die een minder groot beroep doet op je conditie maar zeker wel op je zenuwen: een tandem parachutesprong. Ik ben benieuwd wat deze suggestie zal betekenen voor het aantal aanmeldingen voor de volgende vlucht naar Ameland…

door Keith Groot

Jos
Author: Jos

Word lid van de KLM Aeroclub. Basis lid, simulator lid of vliegend lid. Ook niet KLM-ers zijn welkom!

KLM Aeroclub © 2024. Alle rechten voorbehouden.