Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HFC Berlin juni 2022

Het weekend van 18 en 19 juni 2022 was de KLM Aeroclub uitgenodigd bij de HFC Berlin (Lufthansa Aeroclub Berlin) op hun thuisbasis vliegveld Berlijn Schönhage (EDAZ). Dit ter gelegenheid van hun 30 jarig bestaan. De interesse was dan ook groot. De hele vloot was geboekt (behalve de KAX wegens onderhoud) en het merendeel van ons vliegers zou overnachten in het naastgelegen Stadje Trebbin. Veel voorbereiding tussen de deelnemende KLM Aeroclub leden ging eraan vooraf om een net zo leuk als handig veld te bedenken om te tanken, waarmee je ook rekening houdt met een beetje gelijke legs om elke vlieger een evenredig deel te kunnen laten vliegen.

Van Erik en mijn kant waren Hildesheim (EDVM) en Braunschweig (EDVE) gekozen en beide airports waren meteen elkaars alternate op de heenreis cq terugreis.

Maar helaas mocht de weersverwachting roet in het eten gooien. Op zondag zou een ZW-NO koufront als eerste Nederland bereiken en langzaam naar het oosten trekken, wat ons het idee gaf dat we zondag ongeacht de vertrektijd uit Berlijn ergens in het westen van Duitsland zouden gaan blijven steken. Wegens de doordeweekse verplichtingen was er geen uitloop mogelijk. Zo moesten de crew van de KLQ en de PH-LOB helaas afhaken. Het vervelende is dat het weer van zaterdag gewoon uitstekend was. Erg zuur……

De crew van de WVO besloot om zaterdag een retourtje Schönhage te doen, wat in totaal ruim 6 uur vliegen met zich meebracht! Maar de heren hadden er veel zin in en de route heen en terug liepen via Osnabruck-Atterheide, Braunschweig, Obermehler-Schlotheim, Meschede-Schueren en hebben naar wat wij vernomen op de borrel en op de app later die avond de grootste lol gehad. Het was super dat er in ieder geval 1 KLM Aeroclub machine te zien was op het veld, die best wat bekijks trok.

Erik en ik hadden besloten het anders te doen. We wilden sowieso zorgen dat de KLM Aeroclub haar acte de présence kon geven. We besloten gewoon met de KLM naar Berlijn Brandenburg te vliegen en vanaf daar af te dalen naar Berlijn Schönhage en zo geschiedde! Wij werden bij de HFC van harte welkom geheten in het restaurant op het veld met terras. Er werd niet bepaald met honger van tafel gegaan en er was genoeg te doen. Drankjes en hapjes, rondvluchten in een Piper Supercub, aerobatics in een Robin en IFR vliegen in een sim tegen zeer aantrekkelijk tarief. Ikzelf mag de Supercub op de lijst zetten van gevlogen types. De opkomst van de bezoekende machines bleef mijns inziens wat matig, maar we werden getrakteerd op een enorm lekkere maaltijd, muziek en gezelligheid. Aan het eind van de middag vertrok de WVO weer naar Lelystad.

Het begin van de avond volgden de nodige speeches, is er namens de KLM Aeroclub door Erik en mij een KLM DC-2 als verjaardagscadeau overhandigd en volgde het diner in de vorm van een uitgebreide BBQ. Daarna gingen de voetjes van de vloer en werd er gefeest alsof we elkaar al jaren kenden. Een dag later vlogen Erik en ik na een kort bezoekje aan Berlijn-Zentrum naar Amsterdam met de KLM en kijken terug op een grandioze 2-daagse reis.

Nb: En ja we hebben onderweg terug genoeg cb’s en buien waargenomen. Zelfs onze 737 moest wat slalommen om de troep heen. Goede beslissing dus…….

door Sergio Moya Boom

Jos
Author: Jos

Word lid van de KLM Aeroclub. Basis lid, simulator lid of vliegend lid. Ook niet KLM-ers zijn welkom!

KLM Aeroclub © 2024. Alle rechten voorbehouden.